Blog 

Werkvoorbereider Brian van Geffen, onze ‘spin in het web’

Brian werkt inmiddels ruim 3 jaar als werkvoorbereider bij Groenenboom en is een van de belangrijkste schakels, de spin in het web, bij elk project. Als een van de weinigen is hij van begin tot eind bij elk project betrokken.

Na de calculatie van een project begint hij met de invoer van alle parameters in ons systeem, HybridSaaS. Van werkuren tot vierkante meters en van liters verf tot strekkende meters behang d.m.v. bouwtekeningen, offertes en overleg met de calculator.

Zowel de schilders, de projectleiders en het management zijn afhankelijk van zijn werk. De schilders moeten aan de hand van HybridSaaS snel en precies zien wat er geschilderd moet worden, met welke verf en in welk tijdsbestek. De projectleiders moeten o.a. zorgen voor een juiste bemanning, een inschatting kunnen maken van eventueel meerwerk en een goed overzicht hebben op het project. Tot slot moet het management natuurlijk een duidelijk beeld hebben van de kosten/opbrengsten, de voortgang en de geleverde kwaliteit van het project. Dit alles staat of valt door de kwaliteit van werk dat Brian aflevert.

Als hij zijn werk niet goed en secuur zou doen, komen de schilders in de problemen, raken de projectleiders het overzicht kwijt en heeft het management de kosten niet meer onder controle. Kortom, Brian is een erg belangrijke schakel, onze ‘spin in het web’.

Een geluk bij een ongeluk

Brian heeft een studie procesoperator gedaan bij het Scheepvaart en Transport College in Brielle. Hij heeft stages gelopen bij 2 verschillende bedrijven en kwam tot de conclusie dat dit toch niet helemaal zijn ding was. Vervolgens ging hij aan de slag met zijn vader die al jaren werkte als behanger. Dit vond hij fantastisch werk, de schittering in zijn ogen zegt genoeg zodra het over behang gaat. 

Na een aantal maanden te hebben gewerkt als behanger sloeg het noodlot toe, hij kreeg een ongeval met zijn motor waardoor hij een dwarslaesie opliep. Een vreselijke tijd brak aan. Een jonge jongen met een diploma op zak en een mooie baan zat ineens thuis in een rolstoel. 

Na ruim een jaar werd hij gebeld door Maarten Spreij (directeur van Groenenboom) met de vraag of hij misschien iets voor Groenenboom kon en wilde betekenen. Dit kwam wat vroeg voor Brian. Desalniettemin nam hij een jaar later zelf contact op met Maarten en gaf aan dat hij er toch open voor stond. Door goed te luisteren naar de ervaren mannen en vrouwen van Groenenboom, het volgen van cursussen en door zich vast te bijten in de materie, kreeg hij steeds meer vat op zijn werk en is hij inmiddels een ervaren werkvoorbereider.

Brian is blij met zijn baan, heeft plezier met zijn collega’s en is heel belangrijk voor Groenenboom.

 

 

 

Groenenboom BV

Adres
Schuttevaerweg 43
3044 BA Rotterdam

Postadres
Postbus 11355
3004 EJ Rotterdam

Telefoon
010-2620744

E-mail
info@groenenboom.nl

KvK
Rotterdam 24131713

BTW
NL.0043.27.846.B01

Heeft u een vraag?