Interview

met

Jimmy van Dorst – Groenenboom

Jimmy van Dorst – Vakschilder bij
Groenenboom

We zitten met druilerig weer in de container van Groenenboom en Jimmy vertelt over zijn werk, zijn leven en hoe die zich verhouden tot elkaar.

Samen met zijn collega Angelito zijn ze aan de slag op het project 85 woningen “De Compagnie” te Nieuw-Lekkerland. Groenenboom is hier in opdracht van Batenburg Bouw & Ontwikkeling bezig met het schilder- en spuitwerk van onder andere de goten/boeilijsten, luifels, kozijnaftimmeringen, trappen en dakkappen.
De gevelkozijnen worden hierbij nagelopen op beschadigingen en waar nodig hersteld. Jimmy heeft goed contact met de uitvoerders van Batenburg en andere opdrachtgevers van Groenenboom. De meeste van hen kent hij al lang en hij kan goed met ze schakelen.

Jimmy is onderdeel van de vaste kern van vakschilders bij Groenenboom. Hij is 41 jaar en daarvan heeft hij de laatste 19 jaar bij Groenenboom gewerkt. Hij kwam hier terecht via een stage en werd aangenomen door Jan Heus. Voordat Jimmy het schildersvak inging, was hij werkzaam als scheepskok in het leger.

Als “echte Rotterdammer” is Jimmy opgegroeid met het idee: “niet lullen maar poetsen”. Hij begint ’s ochtends vroeg, geeft zichzelf duidelijke targets aan de hand van de planning en dan…… aan de slag, meters maken, productie draaien!

Als echt werkpaard vindt Jimmy het dan ook vervelend wanneer logistiek, planning, het weer of wat dan ook in de weg zit en aan het eind van de dag de prognose niet is gehaald. Meters maken is ritmewerk en je moet in je flow blijven. Sinds kort werkt hij samen met Angelito en deze samenwerking waardeert hij zeer. Ze liggen op één lijn, maken elkaars werk af en zijn echt een team. Dat is zo belangrijk bij dit werk!

Jimmy neemt zijn werk serieus en persoonlijk. Hij krijgt er veel energie van wanneer hij de targets haalt maar vind het lastig als hij in “het rood” komt. Een leerpunt, geeft Jimmy toe.
Het is dan ook prettig dat hij altijd naar kantoor of de projectleiders kan gaan om problemen te voorkomen of aan te pakken. Hij staat niet alleen.

Jimmy is echt een sociaal persoon. Hij traint bij de lokale voetbalclub “Excelsior 20”, kent veel mensen in Schiedam en houdt van carnaval. Hij mist dan ook de vrijdagmiddagborrel bij Groenenboom die vanwege de Corona maatregelen nu niet plaatsvindt. Dat was altijd een mooi moment om met collega’s in gesprek te gaan en verhalen uit te wisselen.

Jimmy is een open boek en heeft best wat meegemaakt in zijn leven, veel hiervan tijdens de periode dat hij werkt bij Groenenboom. Toen het echt even tegenzat bij Jimmy, ging hij vaak naar Rianne, de HR adviseur van Groenenboom. Hier kon hij zijn verhaal kwijt en zij heeft hem geholpen. Hier is hij dankbaar voor en dit zal hij nooit vergeten.

“Als je een productiebuffel bent is het fijn dat je ook als mens wordt gezien” zegt Jimmy. Je bent niet alleen maar een kostenpost dat rendement oplevert. Zijn collega’s en management hebben hem geholpen toen het tegenzat, dat voelt goed.
Jimmy moet nog 26 jaar werken tot zijn pensioen. Hij zucht even….Dat is nog lang en je moet wel gezond blijven.
Graag blijft hij bij Groenenboom, het is een goed team en hij mag iedereen. We moeten voor elkaar zorgen, geeft Jimmy aan, schilderen is namelijk mensenwerk.

Groenenboom BV

Adres
Schuttevaerweg 43
3044 BA Rotterdam

Postadres
Postbus 11355
3004 EJ Rotterdam

Telefoon
010-2620744

E-mail
info@groenenboom.nl

KvK
Rotterdam 24131713

BTW
NL.0043.27.846.B01

Heeft u een vraag?