Certificering van de ViA

De Veiligheidsladder

Schildersbedrijf Groenenboom gaat op voor certificering van de ViA; Veiligheid in Aanbesteding, de zogenaamde Veiligheidsladder.

Tijd om dit eens goed onder de aandacht te brengen en de collega’s hierover verder te informeren. Sinds kort kan dit weer gezellig met z’n allen, met een lekker hapje en drankje op de vrijdagmiddag, 2 vliegen in 1 klap!

Het is een regenachtige vrijdagmiddag en buiten staat iedereen de nieuwe bedrijfswagens van Groenenboom te bewonderen.

Langzaam druppelt iedereen binnen waarna Rob de aftrap geeft en Peter van Zoest introduceert.
Peter is als veiligheidsadviseur bij uitstek geschikt om Groenenboom op de 2e trede van de veiligheidsladder te krijgen. Trede 2 is vanaf 2022 voor veel bouwbedrijven nodig om in aanmerking te komen voor grotere opdrachten.

Een belangrijk onderdeel van de certificering is het interview van de schilders op de werkvloer door 2 externe auditors.
Inhoudelijk is er al veel bekend bij de schilders. Groenenboom is al ISO 45001 gecertificeerd en het veiligheidsbewustzijn zit goed ingebakken in de werkwijze en projectstructuur bij Groenenboom. De boodschap van Peter is dan ook: je kan het interview niet verkeerd doen, alleen maar vertellen hoe je de situatie waarneemt.

Dat de schilders hier serieus mee bezig zijn, merk je ook na afloop van de presentatie. Het is een onderwerp dat aan het hart ligt, iedereen wil graag de pensioensleeftijd gezond halen.
Natuurlijk zijn de processen goed vastgelegd en digitaal ondersteund met mooie iPads en professionele software (HybridSaaS en Quooling), aan organisatie dus geen gebrek.

Schilders voeren echter laag risicowerk uit in een hoge risico omgeving!

Ze hebben vaak weinig tot geen invloed op de veiligheid van de eigen werkplek en dat moet anders! Hier kan de veiligheidsladder een belangrijke rol spelen.
Iedereen dus aan de slag en op naar trede 2, maar eerst even genieten van het weer samenzijn op de vrijdagmiddagborrel bij Groenenboom.

Meer informatie over de veiligheidsladder, klik hier: GC-Veiligheid

Groenenboom BV

Adres
Schuttevaerweg 43
3044 BA Rotterdam

Postadres
Postbus 11355
3004 EJ Rotterdam

Telefoon
010-2620744

E-mail
info@groenenboom.nl

KvK
Rotterdam 24131713

BTW
NL.0043.27.846.B01

Heeft u een vraag?