Interview

met

Sjef Dielissen – Groenenboom

Sjef Dielissen –
Teamleider
bij Groenenboom

Sjef heeft de koffie klaarstaan in de bouwcontainer aan de Nieuwe Maas. Groenenboom is hier bezig met het schilderwerk van Eden District in het Lloydkwartier te Rotterdam en hij zwaait hier de scepter voor de komende 10 maanden.

Geboren en getogen in Helmond kwam hij op de LTS niet in aanmerking voor de opleiding tot timmerman en werd constructiebankwerker. Hier kwam hij erachter dat hij een hekel had aan metaal. Geen fijn spul om mee te werken, zegt hij.

Later, als 30-jarige op de schilderschool in Schiedam, leerde Sjef zijn vak tussen de 18-jarige pubers en na een aantal stages kwam hij te werken bij Groenenboom. Hier is hij nooit meer weggegaan.
Nadat de zaak werd overgenomen door Maarten en Rob, zag Sjef een versnelling en professionalisering binnen het bedrijf. Meer digitalisering en procesmanagement, elkaar aanspreken en het dragen van eigen verantwoordelijkheid. Groenenboom werd zo het moderne, succesvolle bedrijf waar alle neuzen dezelfde kant opstaan. Hierbij liepen ze voorop in de bouw. Sandra is hierbij de backbone van het bedrijf, zij zorgt ervoor dat de zaken goed functioneren en ze houdt de hele operatie strak in de hand.

Groenenboom voelt als een familie en Sjef heeft hier een fijn plekje gevonden, dat is waard om voor te vechten, vindt hij.

Schilderen is een mooi vak: “Alles wordt altijd mooier als wij ons werk hebben gedaan”, we brengen kleur in het leven!
Het is altijd weer bijzonder wat je met een team kunt presenteren. Hij noemt Naturalis in Leiden als voorbeeld van al het moois dat hij en zijn collega’s hebben mogen maken.

Werken op de bouwplaats is gezellig. Zodra men ziet dat je presteert en je vak beheerst, is vaak het ijs gebroken. Dan leer je de mensen kennen achter de functie en dat is belangrijk, dat maakt ons menselijk, aldus Sjef.

Nog 3 jaar werken tot zijn pensioen, dat is best spannend geeft hij toe. Dat wil je wel halen in goede gezondheid en de trappen worden niet makkelijker. Hij sport daarom regelmatig. Na zijn pensioen heeft hij genoeg te doen: filosofie, muziek en alle andere zaken die het leven mooi en interessant maken.

Groenenboom BV

Adres
Schuttevaerweg 43
3044 BA Rotterdam

Postadres
Postbus 11355
3004 EJ Rotterdam

Telefoon
010-2620744

E-mail
info@groenenboom.nl

KvK
Rotterdam 24131713

BTW
NL.0043.27.846.B01

Heeft u een vraag?