Interview

met

Richard van der Aa – Groenenboom

Richard van der Aa –
Voorman Groenenboom

We spreken Richard tijdens een kopje koffie in woonzorgcentrum Smeetland. Een mooi project in opdracht van bouwbedrijf Van Wijnen. Een project met veel diverse werkzaamheden. Denk hierbij aan behang, glasvlies, designbehang, sauzen, het betere lakwerk en houtrot. Precies het soort project waar Richard goed tot zijn recht komt.

Richard van der Aa is één van de grote groep vakschilders in vaste dienst bij Schildersbedrijf Groenenboom. Na de schilderschool stroomde Richard al snel in en is nooit meer weggegaan. Dit is nu 32 jaar geleden.

Dat Richard een levensgenieter is, zie en merk je meteen. Hij is actief, goedlachs en altijd in voor een praatje. Er is veel moois in het leven, maar je moet er wel zelf voor zorgen, aldus Richard. Samen met zijn vrouw en dochter geniet hij van reizen, duiken, veel eropuit gaan en lekker eten.

Richard sport veel. Schilderen is een lichamelijk beroep en het op een prettige manier halen van de pensioenleeftijd is een uitdaging. Hierover wordt weinig gesproken in de bouw vindt Richard, dit terwijl iedere bouwvakker richting de 50 dit wel op zich af ziet komen. Laat dit nu de gemiddelde leeftijd zijn in de schildersbranche.

Richard ziet ook dat er weinig nieuwe aanwas is op de bouwplaats. Wie gaat straks het werk doen?
Er komen nu vooral mensen uit het buitenland de teams versterken. Dit en de vele verschillende groepen onderaannemers op de bouw maakt het communiceren en werken soms lastiger. Richard hoopt dat het begrip vakman terugkeert in het onderwijs en dat hier weer mensen voor geïnteresseerd raken.
Groenenboom en veel van de opdrachtgevers van Groenenboom zijn hier actief mee aan de slag.
Teamspirit wordt breed gedragen binnen Groenenboom. Zowel intern als tussen de diverse uitvoerders op de bouwplaats wordt dit gezien als een belangrijke factor voor succes. Richard ervaart dit zo en waardeert de vrijheid die hij krijgt om naar eigen inzicht te handelen op de projecten. Dit geeft hem de mogelijkheid om snel te schakelen met de uitvoerders en zo samen tot een topprestatie te komen. Als het aan Richard ligt blijft hij zijn werkende leven bij Schildersbedrijf Groenenboom.

EEN AANTAL Opgeleverde projecten waar Richard als voorman
van Groenenboom mooi werk heeft geleverd.

Groenenboom BV

Adres
Schuttevaerweg 43
3044 BA Rotterdam

Postadres
Postbus 11355
3004 EJ Rotterdam

Telefoon
010-2620744

E-mail
info@groenenboom.nl

KvK
Rotterdam 24131713

BTW
NL.0043.27.846.B01

Heeft u een vraag?