6 mei 2020

Groenenboom werkt aan veiligheid in de bouw

We zijn allemaal deze dagen druk bezig met onze veiligheid. Met diverse maatregelen hopen we allemaal het Corona virus te ontlopen en te beperken. Dat we hier met z’n allen alert op zijn is goed, maar we moeten de veiligheid in de bouw in deze tijd natuurlijk ook niet vergeten.

Veilig werken staat bij ons al jaren hoog op de agenda. Niet alleen omdat het moet (wetgeving), maar omdat het kan en we dat zelf zo willen. Bij Schildersbedrijf Groenenboom vinden we het heel normaal dat onze werknemers veilig kunnen werken en zijn wij zeer actief op het gebied van veiligheid. Nu hoor ik je denken, “ja, ja, dat zeggen ze allemaal”, maar wij zeggen het niet alleen, we doen het nog ook!

Zo hebben we in o.a. in 2019 een pubquiz over veiligheid georganiseerd. Dit was, zoals je zult begrijpen erg gezellig, maar ook echt goed voor de bewustwording van de medewerkers. Met diverse vragen werden ze zich bewust van hun veiligheid op de bouw en de regels die er zijn. Er werd serieus gestreden om de avond te kunnen winnen en de teamcaptains vonden het zelfs niet erg om met een roze bouwhelm op te zitten. We kijken met veel plezier op deze avond terug.

Ook hebben we het afgelopen jaar een prijsvraag georganiseerd over het signaleren van onveilige situaties op de bouwplaats en het aandragen van de beste oplossing. We zullen eerlijk zeggen, dat we van een aantal foto’s toch wel even waren geschrokken. Zo kregen we een foto van een ladder in de modder, een donkere werkplek, maar ook een trapgat zonder valbeveiliging er omheen. Het mooie was dat door deze actie de medewerkers hier bewust mee bezig waren en ze direct na het nemen van de foto’s de onveilige situaties hebben opgelost. Gelukkig maar!

We werken vanaf dit jaar met een veiligheidskalender waarop meerdere acties staan die we dit jaar in zullen zetten om de bewustwording van de veiligheid onder de medewerkers alert te houden. Zo zullen we later dit jaar, wanneer het volgens de RIVM-richtlijnen weer mag, een veiligheidsontbijt aan de zaak houden, gaan we de opleiding veilig werken op hoogte organiseren en zullen we met een actie onze medewerkers weer even wijzen op de LMRA regels voordat ze starten met werken.

Veilig werken is een onderwerp dat bij ons terug zal blijven komen. Wij willen kunnen zeggen dat we een dag veilig hebben gewerkt en niet dat we alleen maar geluk hebben gehad!

Groenenboom BV

Adres
Schuttevaerweg 43
3044 BA Rotterdam

Postadres
Postbus 11355
3004 EJ Rotterdam

Telefoon
010-2620744

E-mail
info@groenenboom.nl

KvK
Rotterdam 24131713

BTW
NL.0043.27.846.B01

Heeft u een vraag?