Blog 

Duurzame samenwerking met aannemersbedrijf J.P. van Eesteren

In 2019 heeft Groenenboom een aantal inspirerende projecten voor aannemersbedrijf J.P. van Eesteren uitgevoerd. Groenenboom werd o.a. geselecteerd om het schilderwerk uit te voeren bij onderstaande projecten waarbij duurzaam bouwen voorop stond.

Naturalis Leiden

De baanbrekende verbouwing van het museumgebouw Naturalis is een combinatie van nieuwbouw en renovatie van de bestaande gebouwen. Het nieuwe gebouw huisvest het museum, alle laboratoria- en onderzoeksfaciliteiten, de kantoorruimtes en de volledige natuurhistorische collectie van 42 miljoen objecten onder één dak. De eyecatcher van het Naturalis Biodiversity Center is de glaskroonconstructie. Deze is net als de gevels en het interieur van het museum gemaakt van duurzame materialen.

Triodos Bank Driebergen

Het nieuwe duurzame en remontabele kantoor voor Triodos Bank Nederland heeft een BREEAM Outstanding duurzaamheidscertificaat, de hoogst haalbare duurzaamheidsscore voor gebouwen. Licht, lucht, water en energie worden zoveel mogelijk op natuurlijke wijze voorzien en het gebouw wordt volledig energieneutraal. Het gebouw is op integrale schaal in Revit 3D ontworpen, dat daarmee als belangrijke en op de toekomst gerichte tool in het bouwproces dient. Dit 3D-model is ook ingezet om de gebruikte materialen bij te houden in een materialenpaspoort. Zo kunnen alle materialen in de toekomst op een hoogwaardige manier hergebruikt worden. 

Goede Doelen Loterijen Amsterdam

Het kantoor van de Goede Doelen Loterijen is een van de meest duurzaam gerenoveerde kantoren van Nederland met het hoogst haalbare duurzaamheidslabel: BREEAM Outstanding. Hiervoor werd niet alleen gekeken naar duurzaamheidsaspecten in het ontwerp, zoals de uiteindelijke CO2-uitstoot van het gebouw. Ook aspecten als de component gerecyclede materialen en het bouwproces, inclusief de logistiek, tellen mee.

Voor het jaar 2020 staan er al weer twee mooie projecten in samenwerking met J.P. van Eesteren op de planning.

De State Hillegersberg Rotterdam

Het huidige pand De State Hillegersberg is een functioneel gebouw, maar voldoet niet meer aan de wensen en eisen die vandaag de dag aan gebouwen worden gesteld. De State Hillegersberg wordt daarom helemaal toekomstbestendig gemaakt. Beoogd is een duurzaam gebouw waarbij hergebruik van materialen en toepassing van zoveel mogelijk natuurlijke materialen het uitgangspunt is. Het complex bestaat uit drie gebouwdelen die om de beurt worden aangepakt. Tijdens de renovatie blijven de andere twee gebouwdelen steeds volledig in gebruik. Het project wordt van september 2019 tot en met december 2021 in drie fasen uitgevoerd.

Hoofdkantoor Suitsupply Amsterdam

J.P. van Eesteren realiseert op de kop van de Zuidas het nieuwe hoofdkantoor voor modeketen Suitsupply. Het nieuwe gebouw telt 13 verdiepingen en 2 parkeerverdiepingen in de kelder. De trapsgewijs verspringende daken krijgen een terrasfunctie met tuin. Het overhellende ontwerp zorgt voor een bijzondere constructie. Er wordt gestreefd naar het BREEAM Excellent certificaat. Hiermee verrijst een duurzaam pand, waarbij ook tijdens de bouw oog is voor de omgeving en omwonenden.

Groenenboom BV

Adres
Schuttevaerweg 43
3044 BA Rotterdam

Postadres
Postbus 11355
3004 EJ Rotterdam

Telefoon
010-2620744

E-mail
info@groenenboom.nl

KvK
Rotterdam 24131713

BTW
NL.0043.27.846.B01

Heeft u een vraag?