Interview

met

Sven Spreij – Projectleider Groenenboom

Sven Spreij –
Projectleider Groenenboom

We spreken Sven in de kelder van het Oceaanhuis te Rotterdam. Het voormalige fabriekspand is een Rijksmonument en wordt verbouwd door IBB Kondor.

Dit is het eerste grote project van Sven bij Schildersbedrijf GroenenboomWe spreken hem over het project, zijn rol bij Groenenboom en de toekomst voor het schildersvak.

Projectinformatie Oceaanhuis:

Opdrachtgever: IC Netherlands
Aannemer: IBB Kondor
Start werkzaamheden: januari 2020
Prognose einddatum: oktober 2020
Werkzaamheden: schilderen van houten en stalen gevelkozijnen in alle appartementen, de stalen dakconstructie, het sauswerk van de wanden van het atrium en het sauswerk van de plafonds, kolommen en wanden in de kelder.
Aantal werkzame schilders: 10 op het hoogtepunt van de werkzaamheden
Noemenswaardigheden project: Het is een Rijksmonument. Het pand is de voormalige fabriek met kantoor van de Gebroeders Stokvis en zonen. Hier vond de assemblage van Puchs en Zundaps plaats. Het is nu omgebouwd naar 184 huurwoningen en appartementen.

Op de foto’s is te zien hoe wij het laatste schilderwerk aan de kozijnen in het atrium afronden. Aan deze zijde  is de midden strang van de kozijnen van ijzer en de buitenste strangen weer van hout. De aannemer had goede bereikbaarheidsvoorzieningen getroffen voor de schilders zodat zij zich volledig
konden focussen op het herstellen van deze prachtige oude kozijnen.

Over Sven

Sven is nu 3 jaar in dienst bij Groenenboom. Als zoon van één van de directeuren was het wel even wennen. Binnen de organisatie moest hij zich natuurlijk eerst bewijzen. Buiten de organisatie en bij de klant was de bekendheid vaak een voordeel. Ondertussen voelt Groenenboom voor Sven als een tweede familie.
Bij Groenenboom is Sven begonnen als werkvoorbereider en verantwoordelijke voor de service. Als projectleider op zijn eerste grote project doet hij zelf nog steeds de werkvoorbereiding. Sven vindt het belangrijk dat alles volgens plan loopt en dat het werkproces zo weinig mogelijk wordt onderbroken. Zo kan het uitvoeringsteam prettig doorwerken. Het is belangrijk dat de planning en logistiek daaraan bijdragen.

Sven is ambitieus en ziet veel kansen voor Groenenboom en zijn rol daar. Er is nog veel te innoveren binnen de bouw. Vaak zijn de technieken voorhanden maar de processen zijn nog niet geïmplementeerd of sluiten nog niet op elkaar aan. Daar liggen kansen volgens Sven. 
Sven is een groot fan van BIM 360. De mogelijkheid om exact en accuraat alle info voorhanden te hebben en precies te weten waar je aan de slag kunt gaan, dat is de toekomst!   Groenenboom werkt met HybridSaaS, een programma waarbij alle facetten van de projecten van Groenenboom inzichtelijk en up-to-date blijven. 
Sven verwacht ook veel van Breeam. Steeds meer klanten stellen eisen aan een milieubewuste werkwijze en de impact van de bouw op het klimaat. Dit vraagt om goed georganiseerd projectmanagement en Sven ziet hier voor Groenenboom mogelijkheden. 

“Sven is vol enthousiasme bezig; samenwerken met de schilders, onderhandelen met de klanten en zo samen mooi werk leveren,
bij Groenenboom!”

Groenenboom BV

Adres
Schuttevaerweg 43
3044 BA Rotterdam

Postadres
Postbus 11355
3004 EJ Rotterdam

Telefoon
010-2620744

E-mail
info@groenenboom.nl

KvK
Rotterdam 24131713

BTW
NL.0043.27.846.B01

Heeft u een vraag?