Interview

met

Marco Wessel – Groenenboom

Marco Wessel –
Voorman Groenenboom

We spreken Marco in de bouwkeet van Schildersbedrijf Groenenboom bij de bouwplaats van de indrukwekkende nieuwe gerechtsbank aan de Zuidas te Amsterdam (NACH).
Marco is halverwege dit project aan de slag gegaan als voorman. De hoofduitvoerder van Heijmans kende Marco van eerdere projecten en had specifiek om hem gevraagd. Een mooi compliment!

Marco-Wessels-Groenenboom

Terwijl we samen over de bouw lopen, wordt Marco door iedereen begroet; uitvoerders, beveiligers, freelancers en de koffiedame, Marco kent ze allemaal.

Dat is ook nodig geeft Marco aan. De NACH is een groot en complex project waarbij veel bedrijven tegelijkertijd aan de slag zijn onder strenge regelgeving (het is een beveiligde overheidslocatie). Het menselijke aspect, korte lijntjes naar andere partijen en elkaar iets gunnen, zijn de smeerolie om zaken gedaan te krijgen. Zo werkt Marco het liefst.

 

Marco is 45 jaar oud en is al bijna 26 jaar in vaste dienst bij Groenenboom. Hij waardeert de vrijheid die hij krijgt van de projectleiders om naar eigen inzicht de werkzaamheden gedaan te krijgen. Op een groot project als de NACH geeft hij deze verantwoordelijkheid en vrijheid ook weer door aan de ervaren schilders zodat ze samen autonome teams kunnen vormen.

Schildersbedrijf Groenenboom heeft een solide kern van ervaren schilders in vaste dienst die al lang bij Groenenboom werken. Op het hoogtepunt van dit project liepen er 20 schilders van Groenenboom rond en moet je ook gebruik maken van ingehuurde werkkrachten. Dan is de koppeling van eigen en ervaren personeel met inleen de beste manier om het werk gedaan te krijgen.

 

 

Marco vindt de utiliteitsbouw interessant. Het is vaak uitdagend werk met unieke elementen. Bij de NACH is dit de metalen trap die door het gebouw heen omhoog wentelt. De trap was voorzien van een interne stellage voor de andere bouwbedrijven, maar deze stond te dicht op de wanden om te gebruiken voor het schilderwerk. De schilders hebben uiteindelijk de trap met lange rolstokken geschilderd vanaf de omliggende verdiepingen en vanaf de trap zelf. Een heel karwei.

Marco blijft voorlopig bij de NACH totdat de volledige inrichting is afgerond. Daarna gaat hij verder met de volgende uitdaging bij Groenenboom. Hij moet nog 20 jaar tot zijn pensioen en ziet de toekomst zonnig tegemoet. Het tekort aan geschoolde schilders ziet hij als grootse uitdaging voor de branche. De vaste kern wordt steeds ouder en er komen steeds minder schilders van de opleiding af. Je moet de mensen die je hebt dus binden en goed met je klanten omgaan. Dit kun je aan Marco wel overlaten.

Groenenboom BV

Adres
Schuttevaerweg 43
3044 BA Rotterdam

Postadres
Postbus 11355
3004 EJ Rotterdam

Telefoon
010-2620744

E-mail
info@groenenboom.nl

KvK
Rotterdam 24131713

BTW
NL.0043.27.846.B01

Heeft u een vraag?